top of page
Sök
  • tereselilliehorn

Restriktionerna upphör äntligen – återhämtning tar vid!


Människor på konsert

Nu kom beskedet från regeringen som vi alla har väntat på. Merparten av de restriktioner som införts för att begränsa spridningen av covid-19, tas bort från och med den 9 februari. Nu väntar en tid då fler verksamheter inom den ideella kulturen kan dra igång igen, men det är också en lång väg tillbaka för många.


– Jag tror att vi är många som känner "äntligen" när vi tar emot det här beskedet. Nu kan vi äntligen träffas och ägna tid åt de ideella föreningarnas viktiga verksamhet. Samtidigt behöver vi vara beredda på att pandemin lämnar djupa spår efter sig och det är en lång väg tillbaka för många. En återstart efter en så här lång period av begränsningar tar tid, och det krävs fortsatta satsningar på den ideella kulturen för att vi ska komma i fas, säger Gunnar Ardelius, verksamhetschef för Ideell kulturallians.


Beskedet från regeringen innebär att merparten av de restriktioner och begränsningar som införts för att begränsa spridningen av covid-19, tas bort från och med den 9 februari. Det innebär bland annat att publiktak, avståndskrav mellan besökare andra sällskap samt kontroll av vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar försvinner. Även för de privata sammankomsterna hävs deltagartaken. För de som driver restaurangverksamhet tas avståndskrav, storleksbegränsningar på sällskap, samt begränsningar i öppettider bort.


Sammantaget ger det kulturarrangörer och lokaluthyrare möjlighet att åter ta emot publik och hyresgäster.

57 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page