top of page
Sök
  • tereselilliehorn

Kulturens kapillärer – krisstöd till ideell kultur 2021Är du engagerad i en ideell kulturförening som jobbar lokalt i Sverige? Då kan du söka krisstöd till verksamhet och projekt!


I satsningen "Kulturens kapillärer" stöttar Ideell kulturallians lokala kulturföreningar runt om i Sverige. Vi ger stöd till projekt som vill pröva smittsäkra sätt att mötas, testa nya tekniker och tjänster, eller som behöver extra stöd för att övervintra. Allt för att vi ska få en bra start när restriktionerna kring pandemin lättar, och passa på att utvecklas medan vi väntar!


Det är lätt att söka krisstöd och vi hjälper dig med dina frågor på vägen. Vi håller webbinarier den 8 mars och den 15 mars där vi berättar mer om vilka projekt som kan få stöd och hur du söker stödet. Vi uppmuntrar dig att ställa alla möjliga frågor under våra möten, och vi finns tillgängliga för support under hela projekttiden.


Du kan skicka in din ansökan till och med den 7 april 2021. Vi meddelar beslut om stöd under maj månad. Ditt projekt ska vara genomfört innan årets slut.Vem kan söka stödet?

Stödet riktar sig till ideella kulturföreningar som verkar lokalt, och som i sin tur är anslutna till någon av Ideell kulturallians medlemsorganisationer.

Om en kulturförening som inte är ansluten till Ideell kulturallians vill söka stöd uppmuntrar vi till samarbete med en förening som är knuten till våra medlemmar. Hör av dig till oss om du är osäker om din förening kan söka.


Vi ger inte stöd till riksorganisationer eller regionala organisationer denna gång.


Krisstöd, exempel på projekt

  • Din studiecirkel vill ansluta er till en digital plattform och behöver få professionell hjälp för att komma igång.

  • Din orkester kan inte träffas på grund av restriktioner. Ni bjuder in en inspirerande kompositör och för samtal med hen på en digital plattform.

  • Din musikgrupp vill hålla en ”hybrid-konsert” med deltagare på flera olika platser och behöver hyra teknisk utrustning.

  • Din förening vill hålla en serie med föreläsningar och bjuda in etablerade talare. Ni behöver medel till arvoden och teknik.

  • Din konstförening vill sätta upp en webbplats för att göra en digital vernissage, ni behöver stöd till utvecklingskostnader och drift.

  • Din förening kan också söka stöd till något helt annat projekt, eller problem, som relaterar till de begränsningar och möjligheter som pandemin innebär.

Varmt välkommen med din ansökan, tillsammans kommer vi stärkta ur krisen!


Kontakta oss om du har frågor:

Anna Livion Ingvarsson Projektkoordinator, Kulturens kapillärer anna.livion.ingvarsson@ideellkultur.se


Gunnar Ardelius Verksamhetschef gunnar.ardelius@ideellkultur.se


Terese Lilliehorn Kommunikatör terese.lilliehorn@ideellkultur.se

396 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page