top of page
Sök
  • tereselilliehorn

Ideell kulturallians söker mångsidig kommunikatör

Uppdaterat: 24 nov. 2022


Ideell kulturallians söker en kommunikatör till ett halvtidsuppdrag under ett år. Du ska gilla att arbeta i en kreativ miljö och blir aktivt delaktig i pågående projekt och organisationens löpande verksamhet.


Ideell kulturallians är en samarbetsorganisation för det civila samhällets organisationer på kulturområdet. Vi företräder 20 medlemsorganisationer som i sin tur företräder hundratusentals medlemmar, där verksamheten till stor del drivs ideellt.Under 2023 pågår två spännande projekt hos oss och vi vill att du som kommunikatör är aktivt delaktig i dessa:


  • Projektet Kapillärkraft är ett återstartsprojekt som handlar om stödjer det lokala och regionala kulturlivet runt om i Sverige.

  • I projektet Kulturens kapillärer – Nyorientering kan lokala kulturföreningar söka stöd till projekt som stöd i det ”nya normala” som kommit efter coronapandemin. (Mer information om projektet kommer inom kort)

I projekten arrangeras många möten för kunskapsutveckling och nätverk. Som kommunikatör arbetar du med att skapa intresse för projekten och locka deltagare till aktiviteter.

Utöver arbetet med projekten är du en del av kansliet och det löpande arbetet i Ideell kulturallians. Det handlar om att göra strategiska vägval och om att genomföra praktiska aktiviteter där du:

  • Stödjer dina kollegor och de regionala allianserna i kommunikativa frågor

  • Arrangerar webbinarier och möten på plats och har kontakt med arrangörer av externa konferenser

  • Ansvarar för webbplats, sociala medier och nyhetsbrev

  • Beställer kommunikationsmaterial från formgivare

  • Ansvarar för omvärldsbevakning, press- och mediakontakter

Till tjänsten söker vi dig som har högskoleexamen inom media- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller likvärdig utbildning samt arbetslivserfarenhet av kommunikationsarbete. Ämneskunskap inom kultur- och civilsamhällesfrågor är meriterande. Din språkkänsla är god, du är bra på textredigering och du har förmåga att anpassa innehåll för olika målgrupper. Vidare har du god kunskap och erfarenhet av kommunikationsstrategi och kommunikationsproduktion inom den idéburna sektorn.


Du hanterar layout- och publiceringsverktyg och är kunnig i digital bildhantering, har goda kunskaper i Office-paketet och Mailchimp samt gärna även InDesign och Photoshop, Premiere eller motsvarande program. Du är van att agera proaktivt och självgående. Du har ett strukturerat arbetssätt, förmåga att föreslå effektiva och ändamålsenliga kommunikationsinsatser och erfarenhet av att omsätta idéer till planerad produktion.


Ideell kulturallians kansli finns på Swedenborgsgatan 1 vid Mariatorget i Stockholm och det är också där du får din arbetsplats. Kansliet består utöver kommunikatören av en verksamhetsledare och en projektledare.

Tjänsten är en allmän visstidsanställning på halvtid under perioden januari 2023 – december 2023 med eventuell möjlighet till förlängning.


Vi vill ha din ansökan senast den 12 december 2022 till adressen info@ideellkultur.se. Vi kallar sökande löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan!


Om anställningen

Lön: Månadslön Anställningsvillkor: 50% med tillträde i januari 2023. Visstidsanställning


Kontaktperson Anna Livion Ingvarsson Verksamhetschef Ideell kulturallians 073-978 86 66 ideellkultur.se


Ideell kulturallians är en samlande röst för den ideella kultursektorn. Ideell kulturallians företräder 20 nationella organisationer som i sin tur har hundratusentals medlemmar. Genom kulturutövare, hembygdsrörelse, konstföreningar, studieförbund, samlingslokaler och musik- och scenkonstarrangörer gör vi kulturen levande i hela landet.

555 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page