top of page
Sök
  • info930194

Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd ny medlem i Ideell kulturallians!


Mikael Parr, ordförande Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd

Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd välkomnas som nya medlemmar i Ideell kulturallians.

ArbetSam är Sveriges största museiförening med drygt 600 arbetslivsmuseer anslutna. ArbetSam är en ideell förening och en samlande resurs för Sveriges arbetslivsmuseer som verkar för att synliggöra, stötta och fortbilda.


”Vi är glada över att Arbetslivsmuseerna nu blir en del av Ideell kulturallians. ArbetSam bevarar, förvaltar och utvecklar industrisamhällets kulturarv och har en central roll i kulturens infrastruktur. Vi ser mycket fram emot detta samarbete”, säger Calle Nathanson, ordförande Ideell kulturallians.


”Arbetslivsmuseerna erbjuder levande museer där maskinerna fortfarande rullar, ofta på de platser där historien utspelade sig i spåren av industrisamhällets framväxt. Det känns mycket värdefullt att vara medlem i Ideell kulturallians för att på så sätt vara med och skapa en enad kultursektor som står upp för civilsamhällets betydelsefulla insatser”, säger Mikael Parr, ordförande Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd.


Ideell kulturallians är en samlande röst för den ideella kultursektorn. Ideell kulturallians företräder 20 nationella organisationer som i sin tur har hundratusentals medlemmar. Genom kulturutövare, hembygdsrörelse, konstföreningar, studieförbund, samlingslokaler och musik- och scenkonstarrangörer gör vi kulturen levande i hela landet.


Kontakt:

Gunnar Ardelius

Verksamhetschef Ideell kulturallians

0739-45 01 15


52 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page