top of page

tis 16 nov.

|

Webbinarium

Att göra saker tillsammans – webbinarium

Välkommen på ett webbinarium om samarbeten och samverkan. Under mötet får du diskutera med utgångspunkt i egna och andras erfarenheter, och passa på att knyta nya kontakter.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Att göra saker tillsammans – webbinarium
Att göra saker tillsammans – webbinarium

Tid och plats

16 nov. 2021 16:00 – 18:00

Webbinarium

Om evenemanget

Som inspiration för diskussionerna presenteras spännande exempel på projekt i Kulturens kapillärer som handlar om, och som genomförs, i samverkan med andra.

Gemenskap och lusten att göra saker tillsammans är en central drivkraft i det ideella kulturlivet. Samarbete med andra kan vara roligt och utvecklande och ge verksamheten nya perspektiv. Det kan också vara tidskrävande, komplicerat och kantas av konflikter. I en tid av ökad polarisering och hårt debattklimat kan samarbeten och nätverksbyggande spela en viktig roll som motkraft mot splittring och isolering.

Kulturföreningarna samlar människor kring ett intresse eller kring gemensamma idéer. Ofta upprätthåller man en mycket konkret verksamhet tillsammans. Det kan vara till exempel inom bild, teater, musik, hantverk, spelkultur eller kulturmiljö. Det handlar också om gemensamt engagemang kring något som kan vara utvecklande och bildande. Det kan ge förståelse, kunskap och upplevelser. Medlemmarna samarbetar kring sitt intresse inom föreningen, och många gånger också externt med andra föreningar och organisationer inom både det privata och offentliga.

Webbinariet leds av Anna Livion Ingvarsson, projektkoordinator, och Terese Lilliehorn, kommunikatör, som båda arbetar på Ideell kulturallians kansli. Det är avgiftsfritt och öppet för alla intresserade. Varmt välkommen!

Medverkande och nispirationsprojekt under mötet:

Marita Rhedin, forskare vid Göteborgs universitet, och Johanna Reimers, ordförande i Estradkörenpresenterar projektet Rösträttssånger. Projektet uppmärksammar bland annat hur rösträttsrörelsen använde sång och musik som en sammanhållande kraft.

Pandemin har rört upp känslor och skapat splittring. Olga Granlöf och Irina Persson utgör det team från föreningen 8-MARTA som leder projektet We are all sisters eller ”Den andra kvinnan”. Projektet vill samla medlemmar kring ett viktig kreativt projekt för att fördjupa systerskapet mellan kvinnor med olika bakgrund och ändra attityder och minska fördomar.

Märta Nylund och Linnea Nylund från Korpilombolo kulturförenings konstsektion om sina erfarenheter av projektet Väva band och odla vänskap. Kulturföreningen spelar en viktig roll i sitt lokalsamhälle som samlingspunkt för många olika aktiviteter.

Spektakelteatern i Lindesberg driver sin verksamhet i samarbete med en lång rad lokala aktörer kommunen, andra föreningar, företag och privatpersoner. Stig Johansson berättar om hur de jobbar och vad de brottas med.

Dela detta evenemang

bottom of page