top of page
Sök
  • danielawestmark0

Säg hej till vår nya projektledare!

Nu har Maria Blom tagit över rollen som projektledare för Kulturens kapillärer – Nyorientering och Kapillärkraft hos oss på Ideell kulturallians. Under det kommande året kommer hon att rodda allt från utbildningar till kulturmöten och vara kontaktperson för de föreningar som beviljats projektstöd.


Hej Maria! Berätta – vem är du? Jag är en kulturälskande projektmänniska, sångerska och musiker, med en kvalificerad projektledarutbildning i ryggen. Förutom att turnera Sverige runt med allt från Eldkvarn till Lundell har jag drivit en rad olika kulturprojekt. Bland annat som verksamhetsledare på kulturföreningen Roxy på Gotland, och nu senast för Musikerförbundet där jag var ansvarig för Digitala Musiklyftet som utbildade musiker över hela landet i digitala verktyg.
Hur kommer det sig att du sökte dig till Ideell kulturallians? Som föreningsräv och kulturutövare har jag har följt Ideell kulturallians viktiga arbete i många år. När projektledartjänsten kom ut var jag blixtsnabb med att söka! Att få jobba med att stärka Sveriges ideella kulturliv genom att samverka med allt från lokala föreningar till beslutsfattare – ja, det är helt enkelt ett drömjobb.


Vad ser du mest fram emot under hösten? Mycket! Att få uppleva kultur i olika former och lyssna på berättelser från de hundratals ideella föreningar som fått stöd inom Nyorientering. Men också att dela erfarenheter och utbilda tjänstepersoner och politiker i de frågor och framtida utmaningar den ideella kultursektorn står inför. Förhoppningen är att verkligen lyfta fram vilken kraft, mångfald och och möjlighet till delaktighet den ideella kulturen skapar. Berätta om din senaste kulturupplevelse! Den 19 augusti var jag på Visbyfestivalen. Fantastiskt att få lyssna till grymma visartister hela dagen – och ett bra exempel på vad ideella krafter kan skapa.Vill du också säga hej till Maria? Skicka ett mejl till maria.blom@ideellkultur.se

371 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page