top of page
Sök
  • tereselilliehorn

Ta del av Politikerveckan, hela sommaren

Uppdaterat: 13 juli 2022Karin Inde och Calle Nathanson, Foto: Anna Ericsson

Missade du när Ideell kulturallians och KLYS lyfte om hot och möjlighet för det kulturella kretsloppet under politikerveckan? Nu kan du se samtalet som film!


Arrangörer är beroende av att kulturskapare har goda förutsättningar och kulturskapare behöver starka och modiga arrangörer. Men hur ser det ut efter pandemin, är systemet hotat?På Almedalsveckan träffades Karin Inde, ordförande KLYS och Calle Nathanson, ordförande Ideell kulturallians och vd på Folkets Hus och Parker. Du kan nu ta del av samtalet som film.


– Nu efter pandemin är det viktigt att tala om förutsättningarna för kulturlivet, vi behöver alla orientera oss i ett postpandemiskt landskap som är ganska skakigt. Vi krokar nu arm med KLYS för att visa hur viktigt och känsligt kretsloppet är, för arrangörer, utövare och besökare av kulturarrangemang, säger Calle Nathanson.


– Det är viktigt att kulturfrågorna får sin rättmätiga plats i diskussionerna inför valet och pandemin har visat oss alla hur sköra kulturens infrastrukturer har varit. I samtalet vill vi lyfta de politiska aspekterna av kulturlivet och diskutera hur både arrangörer och kulturskapare kan stärkas, säger Karin Inde.


Du kan när som helts se samtalet på Youtube. Ta också del av Kulturscenenens alla sändningar och hela programmet på Almedalsveckan Play.

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page