top of page
Sök
  • tereselilliehorn

Ytterligare krisstöd till kultur och samlingslokaler

Uppdaterat: 3 feb. 2022


Finansutskottet föreslår ytterligare krisstöd till kulturen och de allmänna samlingslokalerna. Nu är förslaget fastställt och beslutat av riksdagen. Det är ett stöd som verkligen kommer till nytta hos Ideell kulturallians medlemmar.


Calle Nathanson är vd för Folkets Hus och Parker och ordförande för Ideell kulturallians. Han kommenterar beskedet på Folkets Hus och Parkers webbplats.


– Det är bra att regering och riksdag har lyssnat på vår vädjan om snabba krisstöd, och idag beslutat om extra medel till både de allmänna samlingslokalerna och kulturbranschen i stort, säger Calle Nathanson ordförande för Ideell kulturallians och vd för Folkets Hus och Parker.


Kulturen har fått bära oproportionerligt stort ansvar genom hela pandemin och restriktionerna har inneburit i det närmaste näringsförbud för flertalet verksamheter. De allmänna samlingslokalerna har drabbats extra hårt genom publikbortfall och uteblivna uthyrningar.


– Det är extra glädjande att 60 miljoner kronor avsatts för de allmänna samlingslokalerna. Våra Folkets Hus och folkparker har till följd av det rådande näringsförbudet tomt i kassorna och parallellt med detta slår de höga energipriserna hårt mot oss som också är fastighetsägare, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.
184 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page