top of page
Sök
  • tereselilliehorn

Vi håller samtal tillsammans med KLYS i Almedalen


Ideell kulturallians besöker politikerveckan i Visby i juli. Tillsammans med KLYS (Konstnärliga och Litterära Yrkesutövares Samarbetsnämnd) håller vi ett ordförandesamtal där vi ställer frågan "Är det kulturella kretsloppet hotat?".


Mötet arrangeras på scenen Kultur i Almedalen den 4 juli kl.15.00 och det går både att delta på plats i Visby, eller digitalt via Almedalsveckan play.


Är det kulturella kretsloppet hotat?

Vi är beroende av ett livskraftigt kulturellt klimat på alla nivåer. Det har blivit tydligt, inte minst under pandemin, att kulturen består av ett kretslopp med aktörer som ger varandra förutsättningar för att verka.


Arrangörer är beroende av att kulturskapare har goda förutsättningar, kulturskapare behöver starka och modiga arrangörer. Vilka är då hoten mot det kulturella kretsloppet? Vad händer när publiken sviktar, arrangörerna får det svårt att gå ihop och de professionella kulturskaparna i högre utsträckning behöver ta andra jobb för att överleva? Hur återhämtar vi oss långsiktigt efter pandemin, när det inte längre finns stödpaket? Hur kan de yrkesverksamma och de ideella samverka för att hjulen ska snurra bättre? Och vad händer efter valet? Kan vi få en politik som bättre ser till aktörer med olika förutsättningar och ekonomi?


Under samtalet möter du Karin Inde, ordförande KLYS och Calle Nathanson, ordförande Ideell kulturallians och vd Folkets Hus och Parker i ett samtal om det kulturella kretsloppet, från aktör till arrangör, ideell till kommersiell.

17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page