top of page
Sök
  • tereselilliehorn

Välkommen Rakel, ny projektledare på Ideell kulturallians

Uppdaterat: 19 okt. 2022


Vi är glada över att ha en ny medarbetare på plats i Ideell kulturallians kansli. Rakel Gunnemark är projektledare för återstartsprojektet ”Kapillärkraft” och kommer synas runt om i landet under de närmaste nio månaderna.


Nu välkomnar vi Rakel Gunnemark som nyanställd projektledare hos Ideell kulturallians. Rakel ska arbeta med återstartsprojektet ”Kapillärkraft” som blivit möjligt genom bidrag från Kulturrådet. Rakel kommer senast från Synskadades Riksförbund i en roll som projektledare och handläggare där hon arbetat mycket med organisationsutveckling. Rakel har också en bakgrund med verksamhetsutveckling på ABF och hon har även arbetat som producent och museipedagog.


Hej Rakel, vad går ditt uppdrag ut på?

Jag ska jobba med projektet Kapillärkraft som ska ge en vitamininjektion till det ideella kulturlivet på lokal och regional nivå. Projektet består av två viktiga delar som ska stärka ideellt kulturliv och ge goda effekter också efter projektets avslut. Det handlar om att arrangera nätverksbyggande möten om viktiga frågor för ideella kulturaktörer och om utbildningar för regionala beslutsfattare.


Det låter spännande, kan du berätta mer om nätverksmötena?

Vi ska bjuda in till ett antal möten där alla med intresse för, eller som är engagerade i, det ideella kulturlivet, är välkomna att delta. Här lyfter vi aktuella frågor som är angelägna för många av föreningarna i regionen. Vi delar kunskap med varandra och talar om vägar fram. Vi jobbar också med att skapa förutsättningar för att skapa nätverk som håller över tid. Jag har stort behov av att knyta kontakt med de ideella kulturaktörerna också innan våra möten, så vi kan vara säkra på att lyfta rätt frågor. Så bli inte förvånad om jag hör av mig inför arbetet.


Vad innebär den andra delen, utbildningar för regionala beslutsfattare?

Jag ska arrangera ett antal utbildningar för politiker och handläggare regionalt i Sverige. Här berättar vi om ideellt kulturliv, varför det är viktigt och visar exempel på det som sker i regionen.


Hur kommer jag i kontakt med dig om jag vill engagera mig i projektet?

Jag blir jätteglad om du vill hjälpa till i arbetet. Ta gärna kontakt med mig direkt via e-post rakel.gunnemark@ideellkultur.se, mina kontaktuppgifter finns också på ideellkultur.se. Så jag hoppas att vi hörs av, eller träffas på ett möte nära dig!


182 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page