top of page
Sök
  • tereselilliehorn

Sista chansen att söka stöd 7 april - öppet möte samma dag!

Uppdaterat: 7 apr. 2021


Missa inte att söka krisstöd till din ideella kulturförening. Vi håller öppet möte och svarar på frågor kl. 12-14 samma dag.


I satsningen "Kulturens kapillärer" stöttar Ideell kulturallians lokala kulturföreningar runt om i Sverige. Vi ger stöd till projekt som vill pröva smittsäkra sätt att mötas, testa nya tekniker och tjänster, eller som behöver extra stöd för att övervintra. Allt för att vi ska få en bra start när restriktionerna kring pandemin lättar, och passa på att utvecklas medan vi väntar!


Det är lätt att söka krisstöd och vi hjälper dig med dina frågor på vägen. Vi håller därför ett öppet möte där du kan ställa frågor. Mötet sker i Zoom den 7 april kl. 12-14 och du loggar in när det passar dig. Skriv i chatten att du har en fråga så får du chans att ställa den i tur och ordning. Mötet sker här: https://us02web.zoom.us/j/89929868507


Skicka sedan in din ansökan senast den 7 april 2021 kl. 24.00. Vi meddelar beslut om stöd under maj månad. Ditt projekt ska vara genomfört innan årets slut.Vem kan söka stödet?

Stödet riktar sig till ideella kulturföreningar som verkar lokalt, och som i sin tur är anslutna till någon av Ideell kulturallians medlemsorganisationer.

Om en kulturförening som inte är ansluten till Ideell kulturallians vill söka stöd uppmuntrar vi till samarbete med en förening som är knuten till våra medlemmar. Hör av dig till oss om du är osäker om din förening kan söka.


Vi ger inte stöd till riksorganisationer eller regionala organisationer denna gång.


Krisstöd, exempel på projekt

  • Din studiecirkel vill ansluta er till en digital plattform och behöver få professionell hjälp för att komma igång.

  • Din orkester kan inte träffas på grund av restriktioner. Ni bjuder in en inspirerande kompositör och för samtal med hen på en digital plattform.

  • Din musikgrupp vill hålla en ”hybrid-konsert” med deltagare på flera olika platser och behöver hyra teknisk utrustning.

  • Din förening vill hålla en serie med föreläsningar och bjuda in etablerade talare. Ni behöver medel till arvoden och teknik.

  • Din konstförening vill sätta upp en webbplats för att göra en digital vernissage, ni behöver stöd till utvecklingskostnader och drift.

  • Din förening kan också söka stöd till något helt annat projekt, eller problem, som relaterar till de begränsningar och möjligheter som pandemin innebär.

Varmt välkommen med din ansökan, tillsammans kommer vi stärkta ur krisen!


Kontakta oss om du har frågor:

Anna Livion Ingvarsson 073-978 86 66 (Skicka ett sms om det är svårt att komma fram) Projektkoordinator, Kulturens kapillärer anna.livion.ingvarsson@ideellkultur.se


Gunnar Ardelius Verksamhetschef gunnar.ardelius@ideellkultur.se


Terese Lilliehorn Kommunikatör terese.lilliehorn@ideellkultur.se

84 visningar0 kommentarer

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page