top of page
Sök
  • tereselilliehorn

Kapillärkraft för ett stärkt ideellt kulturliv


Bildkollage. Musik, teater, konst, smide.
Bild: Kollage med bilder från Kulturens Kapillärer

Nu drar Ideell kulturallians i gång projektet Kapillärkraft. Projektet stödjer det lokala och regionala kulturlivet runt om i Sverige, och pågår under hösten 2022 och våren 2023.


Projektet Kapillärkraft ger det ideella kulturlivet en vitamininjektion för att navigera i ett nytt landskap efter pandemin. Projektet utvecklar kontaktvägar, metoder och stärkta nätverk på regional och lokal nivå. Det möjliggör återströmning av publik, nya engagemang och delaktighet för att säkra en återstart.


Projektet pågår under hösten 2022 och våren 2023 och består en serie nätverksmöten för ideella kulturaktörer på lokal och regional nivå samt av en serie utbildningar för beslutsfattare för att öka kunskapen om ideell kultur.


Rakel Gunnemark är projektledare för Kapillärkraft och har precis tillträtt sin roll hos Ideell kulturallians.


– Det känns jättekul att jag får ta ansvar för det här viktiga projektet. Det blir intressant att se hur vi kan möta upp och stötta det ideella kulturlivet på de platser där de också verkar. Jag ser fram emot att få träffa aktörer, utövare och deltagare runt omkring i landet. Jag hoppas att vi tillsammans gör en insats för att skapa ett ännu starkare ideellt kulturliv och för att öka kännedomen om det viktiga arbete som det ideella kulturlivet står för, säger Rakel.


Projektet Kapillärkraft är ett fristående projekt som möjliggjorts genom Kulturrådets återstartsbidrag. Namnet Kapillärkraft relaterar direkt till den kunskap om det ideella kulturlivets behov som framkommit i arbetet med satsningen Kulturens kapillärer som pågick under 2021.55 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page