top of page

fre 22 sep.

|

Konferenscentret P5 på Väven

Utbildning med Ideell kulturallians och Region Västerbotten

Den 22 september bjuder Ideell kulturallians tillsammans med Region Västerbotten in politiker och tjänstepersoner till en halvdagsutbildning för att öka kunskapen om ideellt kulturliv och främja dialog och samverkan mellan ideell och offentlig sektor.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Utbildning med Ideell kulturallians och Region Västerbotten
Utbildning med Ideell kulturallians och Region Västerbotten

Tid och plats

22 sep. 2023 09:00 – 12:00

Konferenscentret P5 på Väven , Storgatan 46a, 903 26 Umeå, Sverige

Om evenemanget

Välkommen på utbildning om ideell kultur med Ideell kulturallians och Region Västerbotten! 

Den 22 september bjuds tjänstepersoner och politiker i region Västerbotten in till en utbildning om ideell kultur. Utbildningen arrangeras av Ideell kulturallians som arbetar för att stärka civilsamhället genom att synliggöra kulturella samhällsinsatser, den ideella kulturens förutsättningar och gemensamma behov av utveckling. Som paraplyorganisation företräder vi 22 nationella organisationer som i sin tur har hundratusentals medlemmar vilket ger oss en bred bild av nuläget i civilsamhället. Vi tror att samverkan mellan civilsamhället och offentligheten är en nyckel till att bygga ett starkare och mer inkluderande samhälle, och därför vill vi erbjuda en utbildning om ideellt kulturliv!

Under våren har vi haft en öppen utlysning där närmare 750 lokala kulturföreningar runt om i landet har ansökt om projektstöd. I ansökningarna har föreningarna berättat om vad de gör, vilken roll de spelar i lokalsamhället, vilka utmaningar de står inför och hur de vill utveckla sin verksamhet. Utöver det har vi även genomfört nätverksträffar med lokala kulturföreningar i tio regioner där vi samlat ytterligare kunskap. Sammantaget ger detta oss en unik och aktuell inblick i den ideella kulturens nationella, regionala och lokala förutsättningar – en kunskap som vi nu vill förmedla till er i region Västerbotten.

Varmt välkomna!

När: Den 22 september mellan klockan 09:00 och 12:00

Var: Regionens hus, vi återkommer med exakt plats

Schema:

9:00 – 9:50: Föreläsning om ideell kultur

10:00 – 10:45: Möt ideella kulturföreningar i regionen

11:00 – 12:00: Gemensam workshop

Dela detta evenemang

bottom of page