top of page

mån 02 sep.

|

Pelarsalen, Nalen

Konferens och rapportsläpp!

Den 2 september släpper vi vår stora rapport över projektet Kulturens kapillärer – Nyorientering. Det vill vi fira med en halvdagskonferens på Nalen!

Konferens och rapportsläpp!
Konferens och rapportsläpp!

Tid och plats

02 sep. 2024 13:00 – 17:00

Pelarsalen, Nalen, Regeringsgatan 74, 111 38 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

Ideell kultur syresätter Sverige – från glesbygd till förort, tätort till storstad. Det visade sig inte minst under satsningen Kulturens kapillärer – Nyorientering, som genomförts av Ideell kulturallians med finansiering av Postkodstiftelsen. När projektet nu går i mål vill vi fira med ett rapportsläpp och halvdagskonferens på Nalen i Stockholm – fyllt av kulturinslag, inspirerande föreningsberättelser och diskussion om framtid och politik. 

Projektet Kulturens kapillärer – Nyorientering genomfördes mellan 2023 och 2024. Över 750 ansökningar kom in från samtliga regioner och 202 av Sveriges 290 kommuner, och 8 miljoner fördelades till 193 kulturprojekt runt om i landet. Med hjälp av utlysningen har föreningar gjort allt från att arrangera workshops, föreläsningar och debattkvällar till musikfestivaler, konstvandringar, litteraturkvällar, sömnadskurser, teaterföreställningar – och mycket, mycket mer. 

Genom att utgå från ansökningar, projektredovisningar, regionala kulturmöten och samtal med föreningar, har vi på Ideell kulturallians fått ett gediget kunskapsunderlag som beskriver föreningarnas ovärdeliga gärningar för individen, samhället, demokratin och den konstnärliga utvecklingen. 

Allt detta har vi samlat i en rapport som vi nu vill presentera och diskutera tillsammans med dig! Det fullständiga programmet släpps inom kort, men du kommer bland annat att få: 

👉  Veta mer om varför Ideell kultursektor är avgörande för att uppnå de kulturpolitiska målen 

👉  Ta del av vår kravlista över vilka politiska beslut som behövs för ett levande kulturliv 

👉   Lyssna till inspirerande kulturföreningar från olika delar av landet

👉   Chansen att mingla tillsammans med beslutsfattare, föreningsrepresentanter och företrädare från kulturlivet

👉   Skåla, snacksa och njuta av kulturinslag!

Vi ses den 2 september kl 13.00-17.00 på Nalen i Stockholm!

Dela detta evenemang

bottom of page