top of page

Att mötas digitalt – webbinarium

ons 20 okt.

|

Webbinarium

Hur får vi ut det bästa av våra möten? Vad har de digitala rummen för förutsättningar när vi ska samarbeta, lära av varandra och utvecklas tillsammans? Välkommen på ett möte där vi blandar inspiration och praktiska tips för dig som vill utveckla digitala mötesformer!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Att mötas digitalt – webbinarium
Att mötas digitalt – webbinarium

Tid och plats

20 okt. 2021 16:00 – 18:00

Webbinarium

Om evenemanget

Det finns en mängd olika plattformar som gör att vi kan hålla möten digitalt. De digitala rummen kan dock upplevas som begränsande. Vi tappar viktiga värden när vi inte ses på plats. Det handlar inte om tekniken i sig, utan om vår gemensamma närvaro och samvaro i rummet. Digitala möten har sina egna förutsättningar som skiljer sig från möten på plats. Vi kan hjälpas åt att utveckla våra mötesplatser, så att vi mötas på sätt som är samskapande, kreativa och utvecklande, även digitalt. 

Under webbinariet tittar vi på några enkla metoder för bra digitala möten. Du får också möta flera projekt från Kulturens kapillärer som visar hur de har jobbar och som delar med sig av sina erfarenheter.

Mötet leds av Pontus Holmgren, Gro och Terese Lilliehorn, Ideell kulturallians. Det är avgiftsfritt och öppet för alla intresserade. Varmt välkommen!

Inspirationsprojekt under mötet:

Radio Cyklopen – Lokal kollageradio från Högdalen

Radio Cyklopen tror vi måste hitta nya sätt att samlas. Radio Cyklopen verkar för nya sätt att lyssna. Radio Cyklopen är ett kollage av samtal, intervjuer, ljudkonst, poesi, spelningar, essäer, dj-mixar och oljud.

Varje fredag klockan 20.00 under pandemivintern 2021 sänder Radio Cyklopen live från biblioteket på husets övervåning. De 21 programmen går att höra i efterhand genom Cyklopens hemsida, Radio Noden och andra podtjänster.

Folk och Barock – Digitalt 2021 med Partille Kammarorkester

Partille Kammarorkester är en lokal stråkorkester och fungerar som ideell förening. Föreningen består av ca 25 personer i åldern 35-86 år som har olika musikalisk erfarenhet. Det medlemmarna har gemensamt är att de vill spela stråkmusik och utvecklas musikaliskt tillsammans. Orkestern anlitar professionella dirigenter och musiker för att nå hög kvalitét på repetitioner och konserter och ger själva 4-6 konserter/år. Man är vana att samarbeta med andra orkestrar, solister och körer. Under pandemin har orkestern fått stöd från Kulturens kapillärer för att utveckla digitala metoder för att repetera tillsammans. Den möjligheten har inneburit att orkestern nu kunnat hålla en väl genomförd konsert, trots den begränsade möjligheterna att mötas!

Dela detta evenemang

bottom of page